Meissä kaikissa on valtava määrä potentiaalia, josta meillä itsellä ei ole välttämättä mitään tietoa. 

 

Kerron lyhyesti miten kiinnostuin optimaalisesta elämästä ja ihmisen oman potentiaalin täyttämisestä. Jo hyvin nuorena tyttönä mallintyöt veivät minut kotikaupungistani Rovaniemeltä Milanon ja Pariisin kautta New Yorkiin ja lopulta San Franciscoon. Kesällä 2015 palasin Suomeen, Helsinkiin. 

Olen 15 vuoden aikana asunut useissa eri maissa ja tehnyt satojen, ellen tuhansien lahjakkaiden ihmisten kanssa töitä - monet heistä maailman parhaita omalla alallaan. En puhu vain suunnittelijoista tai valokuvaajista, vaan myös liiketoiminnan ja teknologian alalla työskentelevistä ihmisistä. Kaikista heistä, jotka ovat inspiroineet minua matkallani. Tavatessani toinen toistaan mielenkiintoisempia ihmisiä huomasin usein pohtivani: Miksi juuri he ovat päässeet niin pitkälle? Mitä erityistä heissä on? Kyse ei ole vain lahjakkuudesta tai onnesta, eikä edes pelkästään kovasta työstä.

Olin pistänyt merkille saman asian jo kilpaurheiluaikoinani. Harrastin rytmistä voimistelua kansainvälisellä tasolla yli kymmenen vuotta. Mielettömän potentiaalin omaava yksilö ei välttämättä kyennyt nousemaan omalle tasolleen, kun taas joku toinen ei niin lahjakas nousi sivusta ilman mitään ennakkovaroituksia ja peittosi kaikki. Mistä on kysymys? Mikä saa ihmisen kurkottamaan parhaimpaansa?

Ulkomailla vietettyjen vuosieni aikana myös menestyksen toinen puoli nousi vahvasti esille: Mitä menestys oikeastaan on? Mitä meidän tulisi elämässämme tavoitella? Ympärilläni oli paljon ihmisiä, jotka olivat saavuttaneet elämässään jo paljon. Ulkoapäin vaikutti, että he olivat “superyksilöitä” - nuoria, kauniita, menestyviä ihmisiä, joilla oli mahdollisuudet ihan mihin vain. Oli vain yksi este: he eivät nähneet tai tunteneet niin. He olivat kaikkea muuta kuin onnellisia, ja purkivat pahaa oloaan kuka mihinkin.  Sisäinen ja ulkoinen motiivi, mikä ero niillä on?

Löytäessäni positiivisen psykologian moni asia alkoi avautua, ja sain vastauksia minuaaskarruttaneisiin kysymyksiin. Suoritin sertifikaatin positiivisen psykologian Capp-ohjelmasta New Yorkissa vuonna 2014.

Positiivinen psykologia on psykologian osa-alue, joka keskittyy hyvinvointiin, onnellisuuteen ja luonteenvahvuuksiin. Ala kasvaa ja kehittyy hurjaa tahtia positiivisen psykologian isäksi kutsutun amerikkalaisen psykologin Martin Seligmanin johdolla, mutta Suomessa ala on vielä melko tuntematon. Haluan blogini kautta jakaa tietoa ja tutkimusta aiheesta. 

Toivon, että voin tarjota sinulle uusia ajatuksia ja oivalluksia blogini kautta. Yksikin uusi ajatus, joka saa kyseenalaistamaan vanhan asenteen tai ajattelutavan, voi muuttaa kokemuksen itsestä ja ympäröivästä maailmasta.

Vuonna 2016 perustin hyvän elämän akatemian nimeltä Pilots - We know you can fly. Pilots Helsinki tarjoaa tietoa ja taitoa merkitykselliseen elämään niin yksilöille kuin yrityksillekin erilaisten kurssien ja tapahtumien muodossa. Haluamme laajentaa ihmisten ajattelua, motivoida ja inspiroida nykytiedon sekä eri alojen ammattilaisten avulla. Lue lisää: www. pilotshelsinki.com .

Rosa